keskiviikko 29. joulukuuta 2010

Mae Phim

Tervehdys toverit! Jebbe on ollut tässä joululomalla ja nyt taas paluu arkeen :D Tämä pätkä ois sitten omistettu sulle Kati! Eli pääsimme tosiaan monen mutkan kautta Mae Phimiin. Matkan olis tosiaan voinut tehä paljon helpomminkin, sillä Bangkokista olis tullu suora minibussi Ban Phehen ja siitä pääsee sitten kätevästi lavataksilla Mae Phimiin (24 km). No me nyt sitten jostain syystä haluttiin tehä tämä matka taas vaikeimman kautta ja enemmähän ton säädön takia myös kului sitten myös rahaa. No perille päästiin kuitenkin ja se oli kait pääasia.

Perille päästyämme emme sitten saaneet Antin vanhempia kiinni kun jostain syystä ei linjat toimineet. Minä siinä sitten lähin reippaana likkana ettimään yöpaikkaa ja aivan kuten olimme aatelleetkin, ei Mae Phimistä löytynyt yhtä edullista paikkaa ku muualla on ollu. Kiersin varmaan joka ikisen guest housen, joka kylältä löyty. Kävellessäni Mae Phimin rantakatua pitkin, joka on paikan ainut katu, törmäsin sitten sattumalta Antin vanhempiin. He olivat jo meidän onneksemme löytäneet meille valtavan hyvän guest housen, joka oli aivan uusi ja älyttömän siisti (Rim Talay, 750 B/yö). Paikka oli ruottalaisen miehen pitämä. Mies oli mulle aluks vähän loukkaantunut, ku olin jo itekseni käynyt häneltäkin huoneen hintaa kyselemässä ja olin sanonut huoneen olevan meille vähän liian kallis, joten en sitten vaivautunut katsomaan huonetta. Ymmärrän kyllä, että mies oli paikastaan tosi ylpeä, sillä olivat juuri saanet paikan avattua vaimonsa kanssa marraskuussa ja oli kyllä siisti paikka. Kovasti kehuin miehelle paikkaa ja mies muutti asenteensa mua kohtaan ja juttelimme jo toisena päivänä vaikka mitä. Lupasin mainostaa miehen hienoa guest housea ja hän antoi luvan laittaa pari kuvaakin.

Yhteinen oleskelutila                                  Meitin huone

Mae Phim on siis ollut lähinnä Bangkokilaisten suosiossa, sillä sinne pääsee niin kätevästi Bangkokista viikonloppua viettämään.  Antin vanhemmat olivat olleet meitä ennen jo useamman päivän Mae Phimissä ja he kertoivat, että viikolla oli ihan kuollutta ja vasta viikonloppuna enemmän porukkaa ja meininkiä. Paikkahan on tosi pieni, sillä se käsittää vain tämän yhden kadun, mutta me viihdyimme oikein hyvin. Mae Phimiin on alkanu yhä enemmän tulla myös länkkäreitä, sillä sinne ilmestyy koko ajan enemmän ja enemmän loma-asuntoja.

Rannan puolella katua on useita ruokapaikkoja, joten valinnanvaraa kyllä on. Jos thairuoka alkaa kypsyttämään, saa Tequila Sunrise -ravintolasta (sekin jonkun ruottalaisen omistama) aivan valtavan isoja ja hyviä pihvejä ja aivan järkyttävän kokoisia salaattiannoksia. 


Ranta on kiva ja valtavan pitkä, mutta ikävä kyllä vähän roskainen kun paikalliset tykkäävät viettää rannalla piknikkiä ja jättävät sitten kaikki roskat lojumaan. Rannalla ei ole kuin yksi hotelli (yksityinen ranta heillä), joten ei ole hotelleja huolehtimassa rannan siisteydestä. Yksi ukko nähtiin haravoimassa roskia, joten hänellä riittää työtä.


 Mae Phimissä on myös ihan oma nähtävyyskin eli yksi temppelikin paikasta löytyy. Temppelissä on oikein mukava vanhempi munkki, joka pitää vieraista ja tykkää olla valokuvattavana. Mae Phimistä pääsee kätevästi tekemään erilaisia retkiä lähiympäristöön. Vuokrasmme Antin kanssa yhtenä päivänä mopedin ja kävimme pyörähtämässä Ban Phessä, josta löytyy sitten vähän enemmän kauppoja, apteekki ja pankki, jos palveluja tarvitsee. Ban Phessa on muutama satama, joista kulkevat laivat puolessa tunnissa Koh Sametin saarelle (meno-paluu 100 B ja luonnonpuistomaksu 200 B/hlö. Ban Phessä näkyi olevan myös ihan ison näköinen Rayong Aquarium, joka olis voinu olla ihan käymisen arvoinen. Kävimme mopedilla myös Klaengissa, joka on sitten Mae Phimista vastakkaiseen suuntaa kun tuo Ban Phe. Klaeng on 15 km päässä Mae Phimistä ja tuolta löytyi jo sitten iso kauppa eli vanha kunnon Tesco Lotus. Ja olihan tossa kauppakeskuksen kyljessä myös ihan KFC:kin jos tulloo pikaruokanälkä :D Ajaessamme Klaengista takasin Mae Phimiin, poikkesimme vielä katsomaan, millanen paikka on Laem Son. Laem Sonissa oli kiva puistikko rannan tuntumassa, josta on mukava katsella kalastajia työssään. Lisäksi Laem Sonissa oli ihana pikkuinen kalastajakylä, jossa kävimme pyörähtämässä. Rayong olisi ollut kanssa hyvä retkikohde, mutta kaikkeen ei aika riitä. Ai ja tietty iki-ihana Pattaya eli kaverien kesken Pattijoki, olis ollu sekin aivan likellä :D

Laem Son
Kaloja kuivumassa

Näkymä Mae Phimin temppeliltä                               Ananasviljelmä

5 kommenttia:

 1. Hei matkalaiset
  Olipa ihanan näköinen huone teillä ja kiva kun pääsitte kuitenkin perille vaikeimman kautta, mutt haasteita täytyy olla eiks vaan.
  Viettäkäähän edelleen mukavaa lomaa rakkain terveisin äiti

  VastaaPoista
 2. Moikka!

  Kuulostaa oikein hyvältä! Neljän viikon päästä ollaan jo siellä!
  Mietitytti toi rahanvaihto. Löytyykö tosta rantakadulta pankkiautomaattia? Vai täytyykö lähtee hakemaan massit Ban Phestä asti?
  Kävittekö ollenkaan Sametilla?

  Kati

  VastaaPoista
 3. Kati: Eikö oo ihanaa ku matka on jo niin lähellä! Jos en nyt ihan väärin muista, niin kyllä siellä automaatti oli. Lähin pankki tosiaan oli siellä Ban Phessa. Sametilla oltiin joo 6 päivää ja sinne on kyllä tosi helppo mennä Mae Phimistä!

  VastaaPoista
 4. Hi there to all, since I am actually eager of reading this blog's post to be updated on a regular basis. It contains good material.

  Here is my homepage :: salida del Sol

  VastaaPoista
 5. A fellow blogger here, found your site via ocPortal, and I have a
  piece of advice: write more. Literally, it feels like you depended on the clip to drive your point
  home. It's evident you know your stuff, so why not use your knowledge to write something more considerable and put the video as something supplementary (if there at all)?

  My blog post; european motorcycle breakdown cover

  VastaaPoista