sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Ihana uusi koti

Antin tuttu oli varannut meille parriks ekaksi yöksi majapaikan Nanasta (660 bahtia/yö), joten oli helppo napata taksi kentältä ja hurauttaa majapaikkaan (White Orchid Nana Inn II). Huone oli siisti, mutta sijaitsi rauhattoman kadun varrella, jolla oli paljon tyttöbaareja. Olin ollut jo Suomesta käsin yhteyksissä Easy Homes -asunnonvälitysfirman Billin kanssa ja olimme sopineet, että otan yhteyttä kun saavun Bangkokiin. Otin heti torstaiaamuna yhteyttä Billiin ja sovimme reffit perjantaiaamuksi klo 11 Saphan Kwain BTS-asemalle. Kouluni sijaitsee Victory monumentilla, joten olin toivunut asuntoa jostain, josta on helpot kulkuyhteydet kouluun.

Kun kävelimme kohti ensimmäistä asuntonäyttöä Bill kertoi, että Saphan Kwain alue on erittäin kuuluisa katuruuastaan (määrästä ja laadusta) ja suurina ruokafaneina tämä sai meidän kiinnostumaan alueesta :) Asunto oli aivan mahtava! Ihastuin välittömästi. Asuntoa vuokraava nainen oli miellyttävä ja puhui hyvää englantia, sillä oli naimisissa jenkin kanssa. Olisin voinut ottaa asunnon heti, mutta päätin vielä malttaa mieleni ja lähteä katsomaan seuraavaa asuntoa.

Seuraava asunto oli sijainniltaa hyvä, sillä se oli aivan Saphan Kwain BTS-aseman vieressä. Itse asunto oli aivan kauhea luukku. Paikallinen vanhempi pariskunta vuokrasi asuntoa ja Bill sanoi, että olivat välittömästi alkaneet painostamaan vuokrasopimuksen tekoon ja sanoneet, että nyt pöytään 20 000 bahtia. Pariskunta ei puhunut sanaakaan englantia, mutta huomasin, että Bill alkoi ärtyä. No tämä asunto ei todellakaan kiinostanut. Katsoimme Antin kanssa toisiamme ja päätös oli tehty, emmekä halunneet enää nähdä muita asuntoja. Eka asunto tuntui heti niin kotoisalta, että halusimme sen. Vuokraemäntä joutui pieneen paniikkiin kun sanoimme, että haluamme muuttaa jo lauantaina, jos mahdollista. Asuntoa oli vuokrattu lomalaisille ja asuntoon oli tehty jo 10 varausta. Vuokraemännän käytännöllinen mies kuitenkin oli sanonut tiukasti, että todellakin otamme vuokralaiset, jotka tekevät sopimuksen suoraan vuoseksi. Vuokraemännmästä oli tietenkin luonnollisesti tullut huono omatunto, sillä tunsi pilanneensa monen ihmisen loman, mutta oliha ratkaisu heille toki selvä.

Niin me sitten allekirjoitimme vuokrasopimuksen lauantaiaamuna (19.5.2012) ja saimme avaimet uuteen kotiimme :) Kävimme läheisessä Big C:ssä ostamassa heti vuodevaatteet, pyyhkeitä sekä muuta tarpeellista pikkusälää ja asetuimme taloksi.

Lauantaina menimme sitten katsomaan Suomen lätkäpeliä Bangkokissa asuvan tuttumme kanssa Sports Academyyn (lähin BTS-asema Asoke). Antilla alko työt jo maanantaina (21.5.2012) ja minä vietin tän viikon pörräilemällä kaupungilla ja kirjoja lueskellen. Yhtenä päivänä oli myös taloyhtiön uima-altaalla loikoilemassa. Tossa meidän altaalla on aina tilaa, sillä paikallisethan välttelevät aurinkoa kuin ruttoa. Taloyhtiöllä on myös pikkuruinen kuntosali, joka tuli testattua torstai-iltana. Nyt edessä vielä sunnuntaipäivä ja sitten alkaa mun koulu. JÄNNITTÄVÄÄ :)

Lopuksi vielä muutama kuva uudesta kodista:

Pieni mutta toimiva keittiömme
Makkari
Makkari

Olkkari

Olkkari
Ruokapöytä + maisema
Pyykit kuivumassa (oma pyykinpesukone :D)

Veski ja suihku oven takana oikealla

2 kommenttia:

  1. Tosi kivan näköinen ja siisti koti, ihan länkkäriasunnon näköinen. :) Hyvä tuuri teillä kävi!
    Me tullaan kaverin kanssa syyskuun toka viikonloppu pyörähtämään siellä, ehkä voidaan treffata?? Mikäköhän hotla olis hyvä siinä keskustan tuntumassa?

    T:Tiina L

    VastaaPoista
  2. Kiitos Tiina :) Olis ihan mahtava treffata kun tuutte! No parhaat alueet liikkumisen/ostoksien tekemisen kannalta olis varmaankin sellasten ilmajuna-asemien lähellä kun Siam ja Chit Lom. Meillä oli viimeksi hotelli sellasen aseman lähistöllä kun Asok ja siitä pääs kans hyvin kulkemaan. Pitää vielä katsella minkä nimisiä hotelleja noilla alueilla on :)

    VastaaPoista