perjantai 25. toukokuuta 2012

Paluu kotiin ja arkeen

Näköjään veti reissun päättyminen mielen sen verran maahan, että nyt vasta saan päätettyä reissukertomuksen näin reilun vuoden päästä reissun päättymisestä :) Paluu arkeen oli aivan kammottava ja reilu kuukausi siinä meni ennen kuin jotenki sopeutu taas arkiseen rumbaan ja töissä rehkimiseen/opiskeluun.

Nyt tässä yritän vähän muistella kuinka ne viimeiset päivät kuluivatkaan tuolla reissun päällä. Sihanoukvillestä siirryimme vielä vajaaksi viikoksi loikoilemaan tonne Koh Changille, joka oli meille jo ennestään tuttu. Yövyimme hotellissa, joka on heti ensimmäinen kun saavutaan Lonely beachille (Siam beach  resort?). Viime kerralla yövyimme samaisen hotellin vuoren rinteellä sijaitsevassa bungalowissa, josta oli upeat näkymät merelle. Tällä kertaa päädyimme kuitenkin perinteiseen hotellihuoneeseen, sillä mökissä vieraili sillon viimeksi useampikin valtava ja karvainen hämppis. Hotellin taso oli laskenut aivan valtavasti ja paikat olivat päässeet pahasti repsahtamaan. Viimeksi vaikutuksen tehnyt aamiainenkaan ei enää ollut entisensä :(

Koh Changilla ei keritty tällä kertaa oikeastaan kun vesisotimaan, sillä meneillään oli juuri Songran-juhla :) Ai että kuinka hauskaa se olikaan. Yksikin päivä seisoskeltiin tunti tolkulla Lonely beachilla olevan pikkukaupan edessä ja sodittiin. Ilkikuriset paikalliset olivat täyttäneet useita saaveja täyteen kylmää vettä ja siitä sitten kauhottiin ämpäreillä virkistävää vettä paikalle sattuneiden ihmisten päälle. Kaikkein törkeintä oli se, että paikallisten mielestä kaikkein mahtavinta oli kestella juuri saarelle saapuneet turistit, jotka saapuivat matkatavaroineen lava-autoilla :) Jotkut kuskit olivat osanneet varustautua pressuttamalla lava-autot :) Päivät Changilla olivat ihania, mutta pieni haikeus kolkutteli jo takaraivossa.

Ihan viimeiset päivät kuluivat sitten Bangkokissa ostoksia tehden ja hyvästä ruuasta nauttien. Yövuimme hienossa 4+ tähden hotlassa (Rembrandt, Sukhumvit, lähellä Asokin BTS-asemaa). Ennen kotiin lähtöä ajattelin sitten laitattaa ripsipidennykset, jotta olis sitten komiat ripset kun kotiin päästään. Siinähän kävi sitten niin, että sain mojovan silmätulehduksen ja lähtöpäivänä sain vielä reissun viimisen antibioottikuurin ja silmätipat kotiin viemisiksi :) Ei yllättänyt! Paluulenmnolla KLM:llä meitä huomitoitiin ihanasti businessluokan lahjuksilla, kuin tuli puheeksi, että olimme olleet piiitkällä häämatkalla. Ihanaa matkustamohenkilökuntaa tuolla lennolla tosiaan :)

Läheiset oli mahtava tavata taas pitkän ajan jälkeen, mutta hirvittävä alakulo vaan ei meinannut poistua millään ja ajatukset palasivat tuon tuosta takaisin reissuun. Siitä se ajatus lähti sitten taas talven lähestyessä kytemään ja vuoden 2012 vaihtuessa, oli edessä elämää mullistavia muutoksia...

1 kommentti:

  1. Hyvin muistit viime vuoden tapahtumat.Jatkoa odottelen!!!

    Rakkaita terveisiä ja haleja!Päivi.

    VastaaPoista