perjantai 22. kesäkuuta 2012

Opiskelua ja vielä vähän opiskelua

No huh hah hei ku on ollu aikamoisen tiukkaa toi opiskelu. Toka kouluviikko meni jo ihan täysin päntätessä, sillä eka tentti oli jo heti tokan viikon jälkeen. Tolla tokalla viikolla meillä oli "fuksiaiset", jotka ei kylläkään ollu sellaset kosteat opiskelijabileet niin ku Suomessa on totuttu :D Kemuissa oli puheita, yhteisleikkejä ja oikein hyvää ruokaa/naposteltavaa. Se täällä on huippua, että oli tilaisuus mikä tahansa, niin tarjottavat on aina kohillaan. Tilaisuuden kohokohta taisi kuitenkin olla eräs traditio, jo ka nimeä en ikävä kyllä nyt muista. Kaikki meidän opettajat istuivat ringissä ja me opiskelijat polvuistuimme aina vuorollaan jokaisen opettajan eteen. Jokainen opettaja sitoi oppilaan ranteeseen onnea tuovan valkoisen nauhan ja lausui opiskelijalle kauniita sanoja, elämän viisauksia, onnentoivotuksia opiskeluihin tai mitä nyt kukakin halusin opiskelijalle sanoa. Oli jotenkin tosi lämminhenkinen tilaisuus.


Fuksiaiset alkakoon

Hyvää ruokaa

Minä saan juuri nauhan 

Tuolileikki


Viikonloppukin se sieltä sitten koitti ja Bangkokiin saapui lauantaiaamun lennolla tuttumme Suomesta. Menimme tätä tuttavaamme vastaan kentälle ja ekana kentällä meitä vastaan köpsötteli kaksi tuttua poikaa sieltä samaisesta pienestä Etelä-Suomalaisesta kaupungista, josta mekin ollaan kotoisin. Pojat olivat vähän pökerryksissä pitkän lennon jälkeen ja eivät meinanneet aluksi edes tajuta keitä me ollaan :) Pienen odottelun jälkeen saapui kaverimmekin ja hänellä oli laukussa mukanana kaikkea kovasti odotettua: kunnon säkki Candy Kingin irttareita, toivomani juuri ilmestynyt suomalainen kirja ja muutamat tärkeät paperit. Kiitoksia vaan Vesa tuhannesti. Saatettiin sitten tämä kaverimme majapaikkaansa Nanalle lepäilemään ja minä menin jatkamaan maanantaiseen tenttiin lukua. Illalla oli onneksi sen verran aikaa, että mentiin taas yhdessä grillailemaan.


Mahtava grillipaikka
Tenttipäivä koitti maanantaina ja oli kyllä melkosen hankala tentti. Tentissä oli 85 kysymystä ja ne oli monivalintoja. Tommonen monivalintatentti vaatii kyllä kovasti tietämystä, sillä ihan joka luennolta oli 5-10 kysymystä eli joka osa-alue tuli olla hallinnassa. Loppuviikosta alkoi jo sitten ihan uusi aihe, joka käsittelee ihania matosia ja muita parasiitteja. Aivan huikeata oli päästä mikroskopoimaan aivan tuoretta verinäytettä potilaasta, jolla oli sekä HIV että vakava malaria. Ei oo ennen tullu tommosia nähtyä.


Matonen


Perjantaina oli sovittu, että Vesa tulee meille kattomaan futismatsia. Siinä kävi sitten kuitenkin niin, että Antin viikko oli sujunut taas niin hyvin, että pomo oli luvannu tarjota sille illan sapuskat/juomat. Mua ja Vesaakin pyydedttiin sitten liittymään seuraan ja ku kerran matsiki meni heti katkolle sateen takia, päätimme liittyä muun porukan mukaan. En tiedä oliko ihan fiksu idea :D Ilta alkoi tuolta Co Co -kadulta (jonka nimeä en muuten viimeksi muistanu, ihan Ratchathewin BTS-aseman vieressä). Se oli vielä ihan ok, mä siinä sitten lupauduttiin vielä jatkoille Insomnia-klubille ja se ei sitten ollukaan niin hyvä idea. Siinähän kävi sitten niin, että oltiin kotona klo 6 lauantaiaamuna ja tenttiin piti tosiaan päntätä toi lauantai. No kyllä joskus kahen kolmen aikaan sain alotettua lukemisen :) Lauantai-iltana ei muuta tehty ku kävelty läheisimpään mäkkiin murkinalle. On muuten kerran tullu tilattua tuolta mäkistä ruokaa kotiin ja tommonen kotiinkuljetus on kyllä tosi oiva keksintö eikä maksa ku 30 Bahtia. 


Taas mennään

Tän kuvan perusteella ei kauhean railakas meno :D

Tai ehkä oli kuitenkin

Keskiviikkona oli tentti numero 2 ja toivottavasti meni ihan ok. Saatiin myös ekan tentin tulokset ja mä sain 67/85 pistettä. Olin kyllä tulokseen ihan tyytyväinen, sillä suurin osa sai pisteitä väliltä 40-50. Oli joku vetässy ihan 70 pistettäkin eli vielä olis ollu kirittävää :)


Iltapäivällä kahvittelin Vesan kanssa ja saatoin sen sitten asemalle, josta hällä jatku matka junalla pohjoseen. Otettiin reissumieheltä vähän ylimääräisiä matkatavaroita tänne meille säilytykseen. Tänään mulla on ollu vapaapäivä ja aamun vietin nautiskellen kampaajalla. Kampaajalla kului 3 tuntia, ku nää jaksaa vääntää kaikenlaisten hiushoitojen kanssa. Kampaajan jälkeen kävin ostamasta tosta meidän "Prismasta" (Big C, johon on nyt jo myös kanta-asiakaskorttikin :D) silitysraudan, sillä nyt meni hermot ryppysiin vaatteisiin. Ei ollu pahan hintanen vekotin, sillä makso vaan 239 B (noin 6 €). Pari viikkoa sitten ostettiin imurikin, ku tota likaa ja tukkaa tuntuu olevan lattiat täynnä. Se imuri makso vähä alle tonnin eli jotain 25€.


Nyt pitää alkaa pakkilee viikonlopuks kamat, sillä ME LÄHETÄÄN HUOMENNA Koh Si Changille!!! Just soitin pari tuntii sitten sinne semmoseen majotusliikkeeseen ku Charlie`s Bungalows ja varasin huoneen pariks yöks. Aamusta startataan heti ku herätään ja yritetään saada tosta Victory monumentilta minivan Si Rachaan, josta lähtee lautta tonne saarelle. Toi Si Racha on jonku 80 km päässä Bangkokista ja 30 km päässä Pattayasta, joten ei kauhee ajomatka. On kyllä niin kivaa, jeeeeee :D 


Oikein mukavaa juhannusta kaikille!

2 kommenttia:

 1. Vau miten upeesti sun tentti meni!!
  Nauttikaa pitkästä viikonlopusta meren äärellä!!

  Kivaa pikku lomaa ja haleja!!
  Päivi.

  VastaaPoista
 2. Ruoka näyttää erinomaiselta, mato ei niinkään! :D Hyvä että törmäsin blogiini, sillä olen ajatellut vuodenvaihteen jälkeen lähteä kiertämään Aasiaa ja en oikein tiedä mistä aloittaisin... (tai mihin jatkaisin)

  Mutta ehkä täältä löytyy inspiraatiota! :)

  VastaaPoista