sunnuntai 7. marraskuuta 2010

Vanha kunnon Phuket

Phukethan on kaikille vielä niin kovin tuntematon, joten tämä juttu kannattaa lukea tarkkaan :) Seisahduttiin siis tähän paratiisiin muutamaksi yöksi ja otettiin kyllä ajasta kaikki irti. Ainoastaan tänään kertyi skootterin mittariin yli 80 kilometriä. Mun on kyllä nyt tässä vaiheessa myönnettävä, että Phuket kyllä yllätti positiivisesti. Vaatii vaan, et vuokraa alleen jonkun menopelin ja täältäkin löytyy mukavia paikkoja!

Eilen vietettiin turistipäivää ja käytiin katsomassa pari Phuketin perusnähtävyyttä. Viimeks ku oltiin täällä sillo 7 vuotta sitten, jäi nähtävyydet aika lailla kiertelemättä. Oltiin niin kovin vilkkaita sillon, joten illat meni juhliessa ja päivät lepäillessä rannalla. Eli ajoimme aluksi Chalongiin katsomaan hienoa Wat Chalongia.

Seuraavaksi menimme ihailemaan hirvittävän kokoista Big Buddhaa. Big Buddha oli vielä melko keskeneräinen ja alueelle onkin tarkoitus pystyttää jos jonkinlaista patsasta. Hämmentävän suurikokoinen tuo buddha kuitenki oli eli kauhia työ ton kyhäämisessä on ollu. Iloinen asia reissussa oli se, että kumpikin kohteista oli katseltavissa ihan ilmaiseksi.


Illalla löimme taas lokkivaiheen päälle ja ei kulunut aikaakaan kun Antilla oli kädessään ilmaisen sisäänpääsyn oikeuttavat kupongit Seppo Koskisen Seduction-yökerhon 4-vuotis synttäribileisiin. Lisäksi kouraan ilmeisty 4 drinkkilippua. Mentyämme ravintolan yläkertaan, ohjattiin Antti VIP-puolelle ja minä seurasin hämmentyneenä perässä. Otettuamme paikasta irti ilmaiset juomat, painelimme moisesta ylihintaisesta juottolasta takaisin rahvaan pariin.

Tänään otimme asiaksemme vierailla meille vielä tuntemattomilla rannoilla. Matkalla alkoi nälkä kurnia ja pysähdyimme erää tien varressa olevaan ruokapaikkaan. Heti ku pääsi tästä ruuhkasimmasta alueesta eroon, sai ruokaa jo erittäinhyvään hintaan eli 2 x ruokaisa keitto + 1 veis + 1 jääkahvi =85 bahtia. Kaiken lisäksi keitot olivat tähän mennessä parhaimman makuset.

Ajoimme aluksi Surin Beachille, jossa oli valtavat aallot ja ranta meidän makuun hieman liian ruuhkaisa. Lapsiperheet näyttävät suosivan tätä rantaa. Surinin jälkeen meidän oli tarkoitus käydä Ton Sai -vesiputouksilla, mutta vesiputouksille olisi maksanut 200 bahtia/hlö + parkkimaksu 10 bahtia. Tuo 410 bahtia olisi ollut aika iso summa meidän päiväbudjetista, joten ikävä kyllä jäi nyt putoukset näkemättä. On tässä kuitenkin tullu viime aikoina nähtyä niin paljon vettä, että ei jääny ihan kauheasti harmittamaan. Matkalla nähtiin kuitenkin isot kumipuuviljelmät, joten jotain tarttu tästäkin reissusta.

Ajaessamme pois vesiputouksilta, jouduin hetken aikaa ajamaan tosi isoa tietä pitkin ja sillon suomityttöä pikkasen hirvitti liikenne. Täällä on ollu kyllä kiva ajella, sillä tiet on tosi tosi hyvässä kunnossa ja kaikki on ollu asfalttipäällysteisiä. Aluksi aiheutti hieman päänvaivaa nämä Patongin yksisuuntaset kadut mutta nyt nekin on jo oppinu melko hyvin. Päivän ranta numero 2 oli Bang Tao Beach ja tästä rannasta minä tykkäsin kovasti. Rannalla ei ollu liikaa porukkaa, aallot olivat kesymmät ja muutenki nätti oli tuo paikka. Ei vaan tainnu olla meidän kukkarolle sopivia asumuksia, sillä hotelleja näytti tuolla kaikki olevan. Tämän päivän viimeinen ranta oli Kamala Beach. Ranta ei ollu kamala, mutta ei nyt niin erikoinenkaan.

Surin Beach                                        Bang Tao Beach
Tähän päättyi Phuketin reissu ja huomenna matka jatkuu kohti Phi Phi -saarta. Matkaan lähdemme huomen aamulla klo 7 ja perillä meidän pitäis olla klo 10 aikaan eli lyhyt matka tällä kertaa. Hintakaan ei näin ollen ollu paha eli 300 bahtia/hlö tämä matka maksoi. Ollan käyty sillon 7 vuotta sitten päiväretkellä tuolla Phi Phillä. Muistikuvia ei paikasta kuitenkaan hirveästi ole ja se on muuttunutkin kuuleman mukaan täysin (sehän tuhoutukin pahasti sillon tsunamin takia). Leppoisaa sunnuntai iltaa kaikille! Se on moro!


Siinä paha missä mainitaan


4 kommenttia:

 1. Hei hienoja näkymiä ainakin tuo lehmä, niit ei tääl Suomessa näekkään.
  Kiva kun vesi sateet ei enää vaivaa.
  Hengähtäkää hiukan teillä on niin kova tahti päällä

  VastaaPoista
 2. Moi!

  Aika haipakkaa olette menneet! Pääasia että voitte molemmat hyvin. Maltat vaan kirjotella kovasti. Tätä on niin mukava täällä pakkasen keskellä lukea! Käykäähän nyt tsekkaamassa se Mae Phim, niin saadaan tammikuuksi vinkit sinnekkin.
  Terkkuja, Kati

  VastaaPoista
 3. Sivusta seuranneena hyvä blogi, kiva lueskella omaa tulevaa thaimaan reissua ajatellen :)

  Paljonkos teillä on päivä/kk budjetti?
  Mitäs luulet paljollako siellä "pärjää" jos kuitenki meinais tehä muutakin kun vaan tosiaan lökötellä rannalla... ? Syökö skootterivuokraukset ym päiväbudjetista vai ootteko varautunu niihin erikseen?

  Huisia reissun jatkoa ja muistahan jatkaa blogia vink vink.

  Hanna

  VastaaPoista
 4. Ihana saada kommentteja!

  Kati: Itestä tuntuu ettei oo menty kovin haipakkaa ku vuorokaudessa on niin paljon enemmän tunteja ku ei töissä tartte käydä :) Ei sitä joo koskaan tiedä vaikka sinne Mae Phimiinkin eksyis! Teidän reissu lähenee huimaa vauhtia! Mukavaa viikonloppua!

  Hanna: Onpas mukava kuulla, et oot tykänny lukea blogia! Antaa kummasti puhtia kirjottamiselle ku saa tällaista palautetta.

  Meidän päiväbudjetti on 45 € ja hyvin on tolla summalla pärjätty. Ollaan varattu yöpymiselle päivää kohden noin 10 €, syömisille 20 € (aamupala, lounas ja illallinen) ja loput noin 15 € kaikkeen muuhun, kuten skootterin vuokraamiseen (4-5 €/vrk + täysi tankki bensaa noin 2,5 €). Välillä menee päivässä vähemmänkin rahaa ja välillä enemmän, mutta kulut kuitenkin tuppaavat tasoittua, jolloin toi 45 € pitää aika hyvin paikkansa.

  Me ei myöskään tykätä pelkästään rannalla makoilla ja siksi varattiin toi 15 € ylimääräistä päivää kohden.

  Millonkas teidän reissu käynnistyy? Kauanko aiotte olla reissun päällä? Oikein hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista