keskiviikko 3. marraskuuta 2010

Vettä sataa ku esterin pepusta

Varmaan ootteki jo tietoisia, että tulvat on saavuttanu nyt jo tän etelänkin. Tilanne on pahin tuolla mantereella Hat Yaissa, jossa sadattuhannet ihmiset ovat saarroksissa. Koh Samuin kenttä oli ainkin eilisen päivän suljettu ja lauttaliikenne näille saarille pysähdyksissä. Vettä sataa rankasti jo toista päivää täällä Koh Phanganillakin ja aika käy tosi pitkäksi täällä neljän seinän sisällä kökkiessä.

Kevyttä sadetta lounasaikaan ti 2.10.2010
Pojat yrittivät tänään tosissaan ruopia kuokilla väyliä, jotta vesi pääsisi virtaamaan pois kaduilta. Onneksi meri on tossa vieressä ja näin ollen on joku paikka, jonne vedet voi johtaa. Ihmiset on täällä tosi hämmentyneitä, sillä mitään tietoa rankkasateiden kestosta tai laivaliikenteen jatkumisesta ei ole. Hat Yaissakin tulvat olivat yllättäneet täysin, joten ihmisiä ei oltu tajuttu evakuoida.

Yritämme jatkaa matkaa täältä Surat Thaniin heti kun lauttaliikenne käynnistyy. Luin tänään Bangkok Postista, että tiet on avattu tänään tuolla Surat Tanissa. Meiltä jää nyt tämä saari kokonaan näkemättä mut ei todellakaan jakseta jäädä odottelemaan sateiden loppumista. Täällä tosiaan sataa sit kunnolla ku sataa :) Onneks trooppinen myrsky on jo siirtynyt tonne Andamaanien merelle päin. Kuulin sellasta huhua, et rankkasateita ois luvassa myös Phukettiin päin, mut tiedäppä tosta nyt sitten.

Tänään ei onneksi ole ollut sähkökatkoksia, sillä eilen oli pariinki otteeseen. Toissayönä myrsky oli niin kova, että sähköt saatiin korjattua eilen vasta puolen päivän aikoihin. Onneksi illalla tullut sähkökatkos jäi tosi lyhyeksi. Antti koki viime yönä elämänsä herätyksen kun iso torakka oli sen jalalla. Mä ihmettelin et mikä kohtaus sille on tullu klo 3 yöllä. Siinä vaiheessa kun mä heräsin, oli torakka jo kipittäny kylppäriin ja mä en sitä suostunu mennä kattomaan. Onneks Antti sai urvelon listittyä ja sänkyjen alusten tarkistuksen jälkeen voitiin jatkaa unia.

Saatiin eilisten sähkökatkojen takia pyykit vasta tänään ja törmättiin pyykinhakumatkalla poikaan, joka raivoissaan tokaisi meille vihaavansa yli kaiken tätä saarta. Ei olla siis ainoat turhautuneet ihmiset tällä saarella :D Otin äsken kuvan tosta meidän pihalta, mut on jo niin pimeä, ettei kuvasta oikein taida saada selvää.


Täytyypä tässä heittää sadeviitta päälle ja lähteä kahlaamaan johonkin ruokalaan! Kummallekin äiskälle vielä terveiset, että olkaa huoleti, meillä on kaikki oikein hyvin tylsyyttä lukuun ottamatta!

3 kommenttia:

 1. voi antti raukkaa... Toivotaan ,että vesisateet kohta loppuvat. Mutta niin se täälläkin sataa ja lämmintä on +8 astetta. Me ollaan kovaa katottu emman kans mihin tätä suomea vois lähtee karkuun :) Kirjottelehan sit kohta taas lisää tätä on mukava lukea.

  VastaaPoista
 2. Kristiina-äiti, anoppi4. marraskuuta 2010 klo 23.11

  Kristiina äiti kirjoittaa voi kuinka kurjaa vesi- sade ja torakat on teillä vieraana, olkaa varovaisia. Nyt jos olis valtaa sanoisin nyt kotiin ei teillä ole edes hammasharjoja mukana.
  Toivontaan että ilmat paranee ja saisitte nautti auringosta ja näköaloista. Täälläkin on harmaata mutta ei nyt niin kovia sateita. Kaikkea hyvää ja kirjoitelkaa , että tiedetään kuinka teillä menee. Rakkain terveisin Kristiina-äiti

  VastaaPoista
 3. Petteri: Kiva kuulla, että blogi on saanut aktiivisen lukijan ;) Antti on toipunut jo järkytyksestä ja kiittää sua myötätunnosta!

  Tänne vaan Emman kanssa talvea pakoon. Tänne kyllä mahtuu! Mukavaa viikonloppua teille!

  VastaaPoista